Strategisch advies

Focus op je HR-fundamenten

Om een stevig huis te bouwen, zijn de fundamenten essentieel. Ook bij het uitbouwen van een sterk en stabiel HR-beleid mag je niets aan het toeval overlaten. De 4 belangrijkste HR-fundamenten zijn de basis van je bedrijf. Als deze strategische uitbouw niet goed in elkaar zit, stuikt alles in elkaar.

Let’s Goos is de ideale partner om de fundamenten van jouw bedrijf op een correcte manier uit te werken. Dit gebeurt volledig op maat, elk bedrijf heeft haar eigen aanpak.

Advies nodig over de 4 HR-fundamenten? Contacteer me en we bespreken het in een persoonlijk gesprek. We bekijken samen waar jouw bedrijf het meeste nood aan heeft.

Contact

De 4 HR-Fundamenten voor elke KMO

Missie-Visie-Strategie

  • Waar staat je bedrijf vandaag voor en waar wil je morgen naartoe?
  • Met wie en hoe ga je dat verwezenlijken?
  • Wat zijn de waarden van je bedrijf?

De antwoorden op deze vragen zetten jouw bedrijf op de kaart. Je missie en visie vertalen jouw bedrijfswaarden naar de buitenwereld. Je spreekt er niet enkel potentiële klanten, maar ook potentiële werknemers mee aan. Het uitdragen van je bedrijfswaarden door je personeel is dan ook essentieel. Zij zijn het uithangbord van je bedrijf.

Loonbeleid & - Voordelen

Als bedrijf heb je een transparant loonbeleid nodig. Werknemers moeten weten wat ze kunnen bereiken en hoe ze meer kunnen verdienen.

Functieomschrijving & Organigram

Goed geschreven functieomschrijvingen zijn belangrijk om je werknemers duidelijke verwachtingen te geven. Het maken van een gestructureerd organigram zorgt voor een vlotte uitvoering van je kernprocessen.

Arbeidsreglement & Policies

Het opstellen van een goed doordacht arbeidsreglement en de nodige procedures biedt een houvast aan de hele onderneming.